OPENINGSTIJDEN: OP AFSPRAAK: +31 (0)6 - 1164 6798

Exposities

Agenda / CARVAJAL

 NICOLE CARVAJAL

Solo expositie                         3 oktober - 15 december

Olieverven

Feestelijke opening door Melanie Schultz op zondag 3 oktober 16.00 -18.00u

Nicole Carvajal is geboren in Santiago, Chili. Haar professionele opleiding genoot zij in verschillende landen; Chili , Italie en Nederland. Carvajals olieverfschilderijen met heldere vormen en kleuren, vinden hun oorsprong in Zuid - Amerika waar de magisch surrealistische schilderkunst vandaan komt. Daarnaast is haar werk beinvloed door de kunstenaars uit de Gouden Eeuw in Nederland. Na diverse omzwervingen in Spanje en Italie kwam Carvajal uiteindelijk in Nederland waar ze in 1979 afstudeerde aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam en haar professionele loopbaan begon.

Het Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden heeft een aantal werken van haar hand opgenomen in de collectie en omschreef haar als volgt : "Haar schilderkunst heeft passend naar de aard ervan, als thema "kijken en bekeken worden". Hoofdonderwerp is de vrouw - vrouw,moeder, hoer - die kijkt en bekeken wordt. Vanuit Chili komend en gevestigd in Nederland, was zij gebiologeerd door het haar onbekende verschijnsel raamprostitutie. Zij verwerkt vanuit deze thematiek in haar schilderijen - een raam waarin of waarachter het geziene zich afspeelt - fragmenten uit zowel de schilderkunst als uit de andere media zodat haar werken zowel herkenning als gelijktijdig vervreemding oproepen. Zij heeft een mooi schilderkundig handschrift dat ook virtuositeit verraadt, zonder tot manierisme te vervallen. Nicole Carvajal is een oorspronkelijk kunstenaar en het is van belang haar recente werk onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Deze expositie is een van de highlights van Het culturele festival : "HUILEN IN DEN HAAG" www.huilenindenhaag.com en maakt tevens deel uit van de culturele route van Den Haag, " HOOGTIJ 23" - van de Haagse rondgang www.hoogtij.net